таг: дом

ИКЕА откри дека на луѓето дома баш и не им е пријатно, а не е до мебелот

Речиси половина од Американците одат во својата кола кога сакаат да бидат сами со себе, е состојбата од теренот која ИКЕА ја пренесува по анкета на 22.000 луѓе во 22 држави. Повеќе

Перуанци продавале дом за да одат на Светско

Да, Исланѓаните многу сакаат фудбал и скоро цела земја остана пуста откако илјадници од нив отпатувале во Русија на Светското. Ама она што го прават луѓето од Перу за својата фудбалска репрезентација се коси со здрав разум и е лудо. Повеќе

Дома е кај што ти е тесно

Американците живеат во сè поголеми куќи. Денешната просечна куќа во која живее Американецот е за 61% поголема отколку пред 4 децении. Повеќе

Матиќ од Челси ја плаќа цела тетратка долгови во родното село

Ѕвездата на Челси, Немања Матиќ никогаш не ги заборавил своите другари од детството од селото Врело во Србија. При секое враќање дома, влегува во коперацијата и од продавачката бара да му ја даде тетратката со долгови за да ја плати цела. Повеќе

Подла машка победа

Изреката "тато носи, мама меси" одамна е сменета. Не затоа што мама веќе не меси туку затоа што таа е онаа која носи. А тато? Го дрви во кладилница. Повеќе