таг: диви свињи

Слушнавте ли за тоа дивите свињи?

Во целата онаа пост-масакр дебата што воскреснува секој пат кога некој од чиста мира ќе покоси над 20 Американци, еден твит го направи најдобриот пресврт што до сега се случил и успеа од шини да го измести целиот муабет: а јас со што треба да се бранам ако ме нападнат 30 до 50 диви свињи? Повеќе

Данска ќе се оградува од Германија со 70 километри ограда, ама не за тоа што мислите

По месеци дебати и расправии во Данска започна изградба на ограда по должина на границата со Германија и се очекува да биде завршена во рекордно време. За разлика од оградите на „Тврдина Европа“ од последно време, оваа не е за луѓе, туку за свињи. Повеќе

Морската храна само што стана добра

Не дека морско по дифолт е лошо ама дометот на неговата употребливост најчесто е до - дај да сменам нешто денес. Сепак, снимкава покажува едно содржинско дополнување на лепезата на морска храна за кое до сега не сме биле свесни. Повеќе