таг: чистење

Се враќаме накај претерано чисто

После години минати во јачање на детскиот имунитет со валкано, сега научниците тврдат дека потребата од изложување на деца на прљаво (бацили) всушност е опасен мит. Повеќе

Чистење лук, левел Господ Бог

Ако ова е вистина и стварно вака може, којзнае кои други работи во животот ги пропуштаме и не сме свесни за тоа. Повеќе

Како и со што се чистат патики
За тие што чистат по дома
Големото океанско сито и решето

Целата приказна почнува пред 7 години кога еден холанѓански тинејџер на одмор во Грција длабоко се вознемирува што во морето имало повеќе пластика отколку риба. Повеќе

Ако ова не ве натера да исчистите по дома, ништо нема

Принципот е ист како оние Тејст рецептите, само да е шарено, брзо и да изгледа како најлесната работа на свет. И знаеме дека е така, и пак ќе успее да ти створи некоја желба и самодоверба да се покажеш по дома. Ама па и ќе ти пројде. Повеќе

Неолимписка зимска дисциплина: чистење натрупан снег од кров

Не е сè во скапа технологија, често пати и рачен алат знае да заврши работа (ако си видел доволно мака пред тоа). Има неколку различни школи, зависи на кого што му успеало. Повеќе

За тие со фетиш на чистење бетон

На некој ова му е работа, нам ни е мерак за гледање, веројатно баш и затоа што не ни е работа. Додека не се смени сето ова, да уживаме во мераков. Повеќе

Магија за луѓе што решиле да зачистат по дома

Ниту ќе ослабеш годинава, ниту ќе почнеш да вежбаш, ниту па помалку ќе пушиш или пиеш, ама па за тоа ова ти е добар почеток ако си решил дека дошло време да почнеш да чистиш и средуваш по дома. Основите се крајно лесни: ако е бигор, лупај алкохолен оцет; ако се садови, никогаш не ги оставај суви; ако е огледало / стакло чисти со весник; ако се валкани патики или чевли вади влажните марамици. Повеќе