таг: амнести интернешнл

Амнести интернешнл остана без речиси целото раководство

По ревизијата која утврди дека организацијата насочена кон помагање на најзагрозените групи на луѓе во светот е „токсично работно место“, Амнести интернешнл се реши на бркање на 5 од 7 извршни директори. Повеќе

Некој треба да им ги викне Амнести интернешнл на Амнести интернешнл

Истрагата во Амнести интернешнл открива токсична работна култура составена од силеџии, јавно понижување, дискриминација и злоупотреба на моќ, појави против кои оваа организација активно се бори вон своите канцелариски простории. Повеќе