Време на подготовка:
5 мин.
Време на готвење:
10 мин.
Вкупно време:
15 мин.
Порции
4 лица
Состојки
- 2 лажици путер
- 2 чешниња лук
- 2 лажици свеж магдонос, ситно сецкан
- 1 лажичка оригано
- 4 парчиња леб
- сол и бибер
- маслиново масло
Подготовка
Загрејте ја рерната на 200 степени.
Во мала тава загрејте го путерот на среден оган. Додадете го ситно сецканиот лук и пржете го 1 минута со постојано мешање. Потоа додадете ги магдоносот и ориганото и добро промешајте.
Наредете ги парчињата леб на плех за печење. Премачкајте ги рамномерно со смесата од путер, лук и зачини. зачинете ги со сол и бибер по вкус.
Печете ги во загреаната рерна околу 5 минути додека краевите од лебот да добијат кафеава боја.
Послужете ги топли зачинети со маслиново масло.