таг: зоран ѓинѓиќ

Така говореше Ѓинѓиќ
12 години од убиството на Ѓинѓиќ

Извадоци од говорите и предавањата на премиерот на Србија, пред да дојде на позицијата, и откако доаѓа. Повеќе

Ѓинѓиќ за Шешељ
На Балканот никогаш ништо ново

Секоја сличност со денешните настани е неверојатна и сепак случајна. Изјавата на Ѓинѓиќ е од пред 12 години и дадена е за весникот Глас Јавности, по повод кандидатурата на Шешељ за претседател на Србија. Повеќе

Премиерот и метафорите
10 години од убиството на Ѓинѓиќ

На годишнината од смртта на студентот на Хабермас, докторот по филозофија кој својата одлука да стане политичар ја плати со живот, уште нешто по што тој се издвојуваше од колегите во регионот - неговиот обид за освежување на политичкиот дискурс со живописни стилски фигури. Забелешка: текстот е од 2002. Повеќе