таг: вотсап

Фејсбук ги спојува Инстаграм, Вотсап и Месинџер

Целта се платформите за приватни пораки на трите апликации, кои Фејсбук сака да ги обедини во една, за да не мора постојано да се префрлате меѓу апликации. Повеќе

Му немаш киднато на Фејсбук ако уште користиш Инстаграм или Вотсап

Ако херојскиот подвиг за годинава ти е да се избришеш од Фејсбук (што секако е добар почеток), немој да мислиш дека се имаш раатисано од социјалната мрежа, бидејќи таа продолжува да се апдејтува за тебе преку Инстаграм и Вотсап. Повеќе

Човекот кој остави 850 милиони долари

Во 2014 во едно крајно неочекувана зделка Фејсбук го купува Вотсап. Главно неочекувана не заради парите што ги даде, туку затоа што основачите на Вотсап редовно го рендаа и критикуваа Фејсбук и неговиот бизнис модел базиран на шпионирање на своите корисници и продавање на нивните информации. Повеќе

Не ми пишувајте после 18, одмарам

На резервниот голман на Келн, Томас Кеслер не му помогнал статусот на Фејсбук каде барал пријателите да не му пишуваат на ВотсАп после 18 часот, па решил да си помогне со натпис на копачките. Повеќе