таг: викенд

Ни викендот не го тераме како што треба

Петок после работа се договараш на пијачка и 40 часа подоцна, во недела пред пладне, ги даваш првите знаци на свесност, сфаќаш дека ти го контролираш движењето на екстремитетите и почнуваш свесно да размислуваш. И како што и тебе ти станува јасно во тој момент на освестување, ова е скроз погрешно. Повеќе

Беше потребен век да се создаде викендот, а деценија за да се уништи

Правото на гарантирани два слободни дена во текот на неделата кое пред околу стотина години беше изборено преку крвави штрајкови и судири со власта, во немерлив наплив на космичка иронија за само десетина години речиси доброволно беше предадено токму од генерацијата што ја има најсовршената технологија за заштеда на време. Повеќе

Сите ќе бидат поздрави ако имаме три дена викенд

Бидејќи човечкиот ќеиф слабо проаѓа како кауза, оваа благородна цел за тродневен викенд може да се бутка во име на позвучните пароли за екологија и заштита на околината. Јер факт е дека кога ние одмораме, одмора и планетата. Повеќе

Викенд ревија на евроголови

Изминативе два дена беа толку богати со фудбал, што не стигнавме да ги видиме сите убави голови. Понеделнички, на раат може да уживаме во најубавите. Повеќе

Што ако викендот трае три дена?

Има компании кои го пробале тоа. И не само што преживеале туку тврдат дека денес тоа им е клуч на успехот. Повеќе