таг: трговија

Крај на супермаркетите?

Гигантските брендови за храна и домашни потрепштини во Велика Британија потпишаа учество во новата дигитална платформа која ветува дека сметките од пазарење ќе ги намали за 30%. Ние на супермаркетите никогаш не им простивме што ги уништија локалните гранапчиња, така што, се позна илето. Повеќе

Амазон отвора гранап без каси и редови

За да ја наполните количката потребен ви е само мобилен телефон. И најубавото е што со него не треба ни  да ги скенирате производите што ги сакате. Сам влегувате, земате што ви треба и излегувате. Леле кога ќе стигне ова во Облавце, општина Клечовце, има рај да биде! Видео

„Наркономикс: како картелите функционираат како Волмарт и Мекдоналдс“
Најинтересните книги во 2016

Започнуваме серија во десет продолженија во која ќе ви ги претставиме најиновативните, најинтересните и најзначајните книги од различни жанрови и области во годината која полека изминува. Започнуваме со една прилично практична тема - како, ако баш решите, да создадете нарко-картел. Повеќе

Афричките фудбалери жртви на трговија

Во европските национални првенства настапуваат околу 2000 професионални фудбалери од Африка, но загрижувачки се податоците според кои околу 20 000 малолетни фудбалери од афричките земји, наместо ѕвезди со топката стануваат дел од криминалната мрежа на мафијата. Повеќе