таг: телеграм

Телеграм со објаснување на ДДОС напад што секој може да го разбере

На Телеграм, апликацијата за пораки, неколку пати деновиве му се случи куршлус заради кој сервисот беше прекинат. Причина за ова беше ДДОС напад кој се верува дека доаѓа од Кинезите бидејќи апликацијата е користена за организирање на масовните протести во Хонгконг. Повеќе

Телеграм ќе треба да им ги предаде клучевите за енкрипција на руските власти

Апликацијата за енкриптирани пораки го изгуби случајот и пред Врховниот суд на Русија, во кој се обидуваше да ги оневозможи безбедносните служби во земјата да имаат пристап до пораките на нивните корисници. Повеќе

Американски разузнавачи се обиделе со мито да го хакнат Телеграм

Рускиот основач на безбедната апликација за енкриптирани пораки, Телеграм, објави дека американски разузнавачки агенции се обиделе директно да поткупат двајца програмери што работат на апликацијата, кои за возврат требало да ја олеснат енкрипцијата со што директно би ја направиле комуникацијата полесна за следење. Повеќе