таг: срце

Како човечкото срце станало симбол на љубов?

Симболот го гледаме насекаде - во форма на емотикони, балони, перничиња, торти. Но до толку знаеме, дека вистинското срце не изгледа така. Тогаш, како анатомскиот орган станал ? Повеќе

Интероцепција, или кога си го слушаме телото

Oбично се вели дека во животот е најдобро да слушаш што ти вели срцето. Ретко кој од нас ова го сфаќа буквално. А би требало. Повеќе

Мажите се со носови, жените со брчки

Оваа компаративна анализа на половите нема врска со правата и еднаквоста, ова е чисто хардверски Повеќе