таг: социјализација

Големите мајмуни сакаат да гледаат филмови во друштво (исто како и ние)

Откако гледале видео клипчиња во група, шимпанзата биле подруштвени во споредба со оние кои гледале филмови сами. Нашата прва мисла: се скарале ли околу пуканките? Повеќе

Да, постои "мамурлак од луѓе"

Го знаете она кога утредента објаснувате: "Синоќа бев со едни, главата ми ја пукнаа"? Е па, тоа е. Повеќе