таг: скоти пипен

Најјакиот меч во кариерата Џордан го одиграл на тренинг, пет на пет со Дрим тимот

Пред дваесет и седум години, на 22 јули 1992 година, како загревање за Олимписките игри во Барселона, најјакиот дрим-тим на сите времиња решава да одигра средба пет на пет. Повеќе

Најдобрата екипа во нашиот живот - Дрим тимот од 1992

На крајот од јуни 1992, пред точно 25 години, првиот официјален меч го одигра самата најфантастична екипа во историјата на тимските спортови. Таква репрезентација немало и тешко дека ќе има во блиска иднина. Повеќе

Ол Стар 1997 на А1 со Љубомир Николовски на лице место

Ако не сте гледале Ол Стар и воопшто НБА во 90-те, ќе мора да го изгледате цело видеово бидејќи исто како да не се гледале воопшто кошарка. Да можевме ќе го гушневме Јутјуб. Дали игра Џордан? Да, игра и го оствари првиот трипл дабл во историјата на игрите. Повеќе

Како Пипен загубил 1,4 милиони долари

Соработниците на Скоти Пипен силно го уверувале да го ангажира познатиот финансиски советник Роберт Лун. Епилог на приказната: Пипен е пократок за 1,4 милиони долари, а Лун три години во затвор. Повеќе

Неуморната пловидба на Тони Кукоч

Многу пензионирани НБА играчи, по кошарката се фатија за голф и тенис. Кога легендарниот шести играч на Чикаго Булс се повлече, до ден денес не игра ништо друго освен голф, спорт во кој стана државен шампион на Хрватска. Повеќе