таг: рт

Како РТ го сними единственото видео од апсењето на Асанж
Не снима убав туку упорен

Асанж со месеци не беше виден во јавност, од недела на недела односите меѓу него и домаќините се влошуваа, минатата недела Викиликс дури и алармираше дека за „часови или денови“ Асанж ќе биде избркан на улица, и сепак ниту еден британски или светски медиум не успеа да направи снимка од апсењето на Асанж сред Лондон. Освен Руптли на РТ. Повеќе

Твитер забрани РТ и Спутник да купуваат реклами на социјалната мрежа

Забраната е објавена денес, важи одма и вклучува прекинување и на актуелните реклами што двете новински мрежи ги имаат на Твитер. Одлуката за блокирање на медиумите се базира на анализите на компанијата и заклучоците на американските тајни служби за мешањето на РТ и Спутник во американските избори. Повеќе

Па ако не, да не даваме пари за реклами?
Главната уредничка на РТ до американските медиуми:

Терајќи по веќе утврдената што е постаро Русинот или заверата, во најновата епизода изненадени и навредени Американци драмата се одвива околу тоа што рускиот РТ се рекламирал Твитер. Повеќе