таг: рембрант

Во Холандија ќе се игра фудбал со необична топка со слики на Рембрант

Во понеделникот на 8 април во Рејксмузеум (Државен музеј) во Амстердам ја претставиле новата топка за холандското фудбалско првенство која ќе сe „тркала“ од 28 април како проба за следната сезона. Многу е интересна и необична. Повеќе

„Ноќно стражарење" (2007) и „Рембрантовото J'Accuse" (2008)
Букбокс гледаше

Во 2006, во рамките на одбележувањето на 400 години од раѓањето на Рембрант во Холандија, Гринавеј почнал долгогодишен проект, кој вклучувал опера, игран филм и документарец посветени на овој сликар. Поточно на една единствена негова слика. Повеќе