таг: професии

Необични професии: човекот кој расчистува откако некој ќе умре

Се сеќавате на нашата иницијатива за собирање приказни од животот низ очите на разни професии? Еве една за луѓе кои не се баш „старо купувам“, затоа што предметите кои тие ги собираат не мора да се стари. Само треба да им припаѓаат на неодамна починати. Повеќе

Слики од животот низ очите на различни професии
Пратете ни ги вашите

Позната е изреката дека животот често знае да ја надмине фикцијата, нудејќи приказни кои не би можел да ги замисли ни ум од калибарот на еден Бароуз или Хантер Томпсон. Каде може да се најдат такви стории? Позборувајте со човек што „работи со луѓе". А ако токму вие сте еден од нив, ова е можност да ги споделите вашите. Повеќе

Горди и безработни мажи

Не како резултат на моментални финансиски кризи и рецесии туку на подлабоки општествени промени, во подем е една нова категорија на мажи, мажи што не работат. Повеќе

Кој е психопатот во вашето друштво?

Психопатите ги замислуваме како Чарлс Менсон, како на чело да им пишува дека се психопати. А можат да бидат и наши пријатели. Разгледајте го своето друштво, ако баш нема ниеден кој е сомнителен, тогаш, како да ви кажеме.... Повеќе

Што ќе бидеш кога ќе пораснеш

За сите кои мислат дека можат паметно да ја смислат својата (или на своите деца) професионална кариера: за само 20 години, за 45 проценти од денес постоечките работни мести нема да бидат потребни луѓе. Повеќе

Во кои професии има најмногу психопати

Ако видите некаде дека седат директор на фирма, адвокат и човек од медиум - заобиколете го друштвото. Повеќе