таг: прекумерна тежина

Новата ѕвезда во НБА има 128 килограми и е втор најтежок играч во историјата на лигата

По приказната за тоа како една патика од Најк му се искина и отвори целосно на сред меч, па потпиша астрономски договорсо брендот Air Jordan исто под закрила на Најк, сега за Зајон Вилијамсон стигнуваат нови вести. Повеќе

Седум основи по кои Американците ја правдаат својата дебелина

Кога ќе почнеш со алишта со неброени иксови на нив, наплаќање две седишта во авион и кино-седишта со вонредни димензии, нормално е да завршиш со пазар кој бара поголеми ковчези. Просечниот Американец денес е 6,8 килограми потежок во споредба со пред 20 години, а просечната Американка за истиот период има качено 7,7 килограми. Повеќе

На диета не се губат килограми

Проблемот не е во немањето челична воља туку во неврологијата, однoсно начинот на кој мозокот им контрира на нашите желби. Нo, има и добри вести за дебелината.  Повеќе

Африка се дебелее

Ете и тоа доживеавме. Речиси 30 години по оние бенд-ејдови и уса фор африки, на гладниот континент се одржува конференција на тема: што правиме со дебелите? Повеќе