таг: плацебо

Како нестандардно решение му ја спасило кариерата на Надал

Пробувал разни светски признати методи со цел да ги намали болките во коленото за да на крај лекот го најде во една терапија која многу стручњаци ја сметаат за плацебо ефект. Повеќе

За плацебо ефектот

Ова би било крајно смешно видео околу тоа како можеш да прелажеш пациенти со вода и шеќер, кога не би ти текнало дека има цела гранка на алтернативна медицина која е мега-успешна во својата убедливост и која се базира на вода и болест. Повеќе

Лошиот близнак на плацебото

Плацебо ефект го знаеме. Но, постои и ноцебо ефект. Исто, само обратно. И може да се умре од него. Повеќе