таг: оргазам

Како се вика „оргазам“ на 27 јазици?
Лингвистички сврш

Објавен во списанието Metaphor and Symbol, текст под овој наслов истражува како се концептуализира сексуалниот оргазам во повеќе различни култури, притоа обидувајќи се да понуди идеален когнитивен модел за сексуалната желба - нешто помеѓу доаѓање и заминување, многу живот и малку смрт. Повеќе

Порнхаб, меѓу нас е свршено

Порно платформата Порнхаб изготви глобална мапа за тоа во кои земји за колку време се постигнува оргазам. Мили наши браќа и сестри, како и за Илинденското востание, избрзувате. Повеќе

Жената со оргазам од 3 часа

Приказната е дека девојкава имала оргазам кој траел неколку часа и заради тоа морала да оди на доктор. Видеото треба да го гледате заради дечко ѝ (кој најверојатно го предизвикал оргазмот) кој седи до неа додека оваа раскажува и се обидува да не биде горд на тоа што го направил. Плус, за да ја видите репризата на целиот настан. Повеќе

Зошто има женски оргазам?

Додека машкиот оргазам е прилично неопходен за продолжување на човековиот род, женскиот не е задолжителен по ниту една основа (на страна од мир во куќа и сл.). Повеќе

Некој за стомачни?

Иако на прва звучи како веќе виден вовед во порно филм, ама всушност сосема сериозна студија тврди дека жените доживуваат оргазам кога се на фитнес. Повеќе