таг: огласи

Искрен оглас на денот
Та не се сите огласи за срамење

Се продава Фолксваген Лупо 1,3 со пројдени 192.000 километри. Произведен 2000-та. Го возела жената на авторот, а го купил од колегата шупак. Повеќе

Отворени огласи за фудбалери

„Така се бараат пекари, па зошто да не и фудбалери. Одма се гледа кој знае да игра исто како кој знае да меси леб“, вели претседателот на Раднички. Повеќе

Моцарт, Џојс и содомија
Мали огласи во големо книжевно списание

Овој месец New York Review of Books прославува 50 години од своето постоење. Нарекувано „најдоброто литературно-интелектуално списание на англиски јазик" и „главен теоретски орган на Радикалниот шик", тоа содржи и рубрика - лични контакти! Повеќе

ТЕКСТОТ И НЕСВЕСНОТО: ИЗБОР ОД МАКЕДОНСКИ ОГЛАСИ
Букбокс читанка

Сигмунд Фројд, таткото на психоанализата, прв и последен пат го посетил Њујорк во 1909. Се прошетал низ Централ парк, го посетил Универзитетот Колумбија, се провртел низ Кинескиот кварт и – заминал. Нарекувајќи ја оваа земја „голема грешка", тој никогаш повеќе не дошол во Америка. Повеќе