таг: Ниш

Нишлијата кој од трета смена во фабрика ќе оди во Рио

Ниш годинава на Олимписките игри во Рио ќе има еден претставник, атлетичарот Ненад Филиповиќ кој по трет пат обезбеди олимписка норма во дисциплината брзо одење на 50 км. Во Бразил ќе патува после трета смена во Јужнокорејската фабрика Јура во Ниш. Повеќе

Гугл Стрит Вју Ниш

Додека не стигнало кај нас да фатиме сеир на комшиите. До сега во Србија се пројдени Белград, Нови Сад и Ниш, за Македонија уште нема најави кога и каде би почнале. Повеќе

Србинот што живее во гроб

43-годишниот Бранислав Стојановиќ е градежник кој никогаш во својот живот немал постојана работа. Во прво време живее по напуштени куќи, за пред 15 години да се пресели во еден гроб на старите гробишта во Ниш. Повеќе

Молчењето не е злато

59 годишниот Стојан Ѓуриќ е погребан на нишките гробишта до својата ќерка која со пиштол ја убил пред неколку дена. Ова не е приказна за човечката монструозност туку за очајот на семејствата кои имаат членови со тежок хендикеп и за слепилото на околината и институциите. Повеќе

Сите српски мостови

Не може НАТО зликовци толку мостови да срушат колку што Србија може да ги изгради. Додуша, во Долно Власе не било ништо срушено ама тоа не му пречеше на еден локален политички неимар, со сечење лента и сите други предизборни салтанати да пушти во употреба грандиозно дело од цирка 7 метри. Видео