таг: мвр

Чкембари се огласија по полициската бруталност во Кочани

По одиграниот дуел меѓу Брегалница и Пелистер во Кочани кој заврши 0-0, навивачите на Пелистер биле брутално претепани од полицијата која соопшти дека најпрво физички бил нападнат нивен колега. Нереди имало пред, за време и по одиграниот меч. Повеќе

Малала, искини ја Нобеловата награда
Затоа што е олицетворение на иронија...

Денес кај нас пак пукнаа димни бомби и солзавец доле на Гевгелија. Жив жал, и за дечињата што се наголтаа отрови, жив жал и за полицајците распоредени, а најповеќе за оние кои веќе недела дена се чуваат во кампови и на отворено како жигосани. Тие не се никои други туку оние кои делат иста судбина како малата нобеловка.  Повеќе

Мамо, стани... Надвор се пука
05:00

05:10

Спи, сине. Си сонувал. 

Не бе мамо, зарем си глува, зарем не слушаш? Повеќе

Нивниот сон

Нивниот сон не е криминал.

Криминал е кршењето на нивниот сон.

Веќе ми е јасно кај тргнале емигрантите, но не ми е јасно кај сме тргнале ние, бидејќи ние, наместо да одиме по зборовите Христови: не прави го на другите она што не сакаш тебе да ти го прават, трчајќи по материјалното, отидовме по ѓаволите. Повеќе

Церадата е спуштена
Кривична постапка им се исушила

Популарниот сајт за размена на книги Бане Превоз е затворен по акција на српската полиција! Еве како изгледа соопштението до јавноста со сув, строг и книжевно крајно неинтересен речник. Ќе побараат и они некоја книга да прочитаат, ај ти, па ќе молат да им дадеме од оние што веќе ги симнавме. Повеќе

Оди па кидни им

МВР најави дека ќе ја смени ергелата остарени Крајслери. Да молиме бога да не купат нешто вакво. Повеќе