таг: квин

Брајан Меј сака нов Лајв Еид, ама овој пат за цел свет

Првиот беше за собирање хуманитарна помош за гладните во Етиопија, сега Меј повикува да се организира уште еден глобален епски настан но посветен на климатските промени во светот. Повеќе

Боемска рапсодија поинаква од другите

Знае да свири клавир како да има 6 години, a се труди да свири како да има 30 години (или која и да е возраста кога луѓе најмногу се трудат). Повеќе

Queen ги напишале We Are the Champions и We Will Rock You за стадионски толпи народ

Фудбалската грозница во Велика Британија била толку голема што на мега концертите во пауза меѓу песните, публиката зсекогаш почнувала некоја навивачка песна (ни денес ништо не е сменето на прославите), па Фреди Меркјури се инспирирал да напишат нешто свое што ќе се пее. Повеќе

Филмот за Квин „Bohemian Rhapsody“, го доби првиот трејлер
Журката на Квин по концертот на Вембли во 1986
Боемска рапсодија отпеана од полн стадион публика на концерт на Грин деј
Квин ја објавија "We Will Rock You" на брзо
Queen - Days Of Our Lives (прв дел)
Деновите од животот на Фреди

Песната оригинално е напишана од Роџер Тејлор за неговите деца, и како тоа што е родител го натерало да го преиспита сопствениот живот. Меѓутоа целиот контекст се менува кога Фреди објавува дека има СИДА. Повеќе