таг: коњ

И коњ знае кога му е доста да го јаваат

Коњ, воспитан, питом, послушен. Туристи, американски, дебели, упорни. Поука, веројатно ќе им потрае. Повеќе

Старецот и белиот коњ
Древна кинеска приказна

„Секое зло за добро“, вика нашиот народ. Но исто така и - „Многу арно не е на арно“. Некаде по истата патека се движи и клатното на среќата и несреќата во оваа древна кинеска приказна.  Повеќе