таг: компир

Од кујнски фори, оваа не ја пробувајте
Како да направиш печен компир што крцка како пржен
Пепси се тужи со земјоделци за компири

Мултинационалната корпорација со целата своја сила се истури на група индиски земјоделци затоа што сами без дозвола саделе компир кој исклучиво е наменет за еден од чипсовите што ги произведува компанијата. Повеќе

Компир х 8
Шпанска фритата

Ние имаме омлет, а Шпанците фритата! Повеќе

Слатко-лута мусака

Несекојдневна и ултра вкусна! Повеќе

Русија -  ЕУ: Тикви ќе ви купуваме компири

Четири века откако Петар Велики од Холандија ги донесе првите компири, Русија на Европа и вели: Па, доста е. Повеќе