таг: ќелавост

Што ќе ти е перика, кога можеш да се тетовираш

Не да ја тетовираш "Тајната вечера" на глава, туку да тетовираш точки. Тоа, и нула да си шишан. Повеќе

Ќарот од ќелавењето

Уште од првиот момент кога имаат пристап до огледало мажите се во паника дека нивните скалпови ќе останат сами на себе, па анегдотата од римско време е дека лаворовиот венец што Цезар го носи на глава многу повеќе е негов обид за сокривање на ќелавоста, отколку некаква посвета на боговите. Повеќе

Ќелави од сите земји - помирете се!
Есеј без коса

Милош Васиќ за ноќната мора на повеќето мажи - феноменот на губење коса, уште познат и како ќелавење. Не се мачкајте со мед, пелин или газија, и ве молиме, никако не се чешлајте на „октопод“. Повеќе