таг: камионџии

Двојниот живот на камионџиите

Краток документарец за судбините на професионалните американски камионџии, некои од нив и четириесет години зад воланот, постојано крстарејќи од брег до брег. Водат еден живот дома, друг на патот. Но со себе ги носат своите приказни. Повеќе

Цела Америка камионџии

Во над половина од сојузните држави во САД, најчесто работно место е возач на камион. Причина - возењето камион е имуно на трендовите кои ги уништија другите работни позиции: глобализација и автоматизација. Повеќе