таг: Јоко Оно

По 46 години Јоко Оно стана ко-автор на „Замисли“
Тешко е да се замисли

Aмериканската асоцијација на музички издавачи, на свеченоста оддржана во Њујорк по повод 100 години од нејзиното постоење, ја прогласи Оно за ко-автор на хитот на Ленон од 1971, Imagine. Повеќе

А ова се вашите звучници на перформанс од Јоко Оно

Се бара Џон Ленон. Да дојде и да си ја прибере. Повеќе

Кога Јоко Оно беше Марина Абрамовиќ
Ретроспектива во МоМА

МоМА, како што веќе пишувавме, последниве неколку месеци води војна со уметничките критичари, кои замеруваат за (наводно) неквалитетната изложба посветена на ликот и делото на Бјорк, со што според нив оваа институција се става во служба на славните, а не на добрата уметност. Но МоМА не се откажува, и сега прави ретроспектива на уште една жена, чие име ретко кој го знаеше пред да стане Леноноица. Повеќе

„Замисли“ е пола на Јоко
Тешко да се замисли

На сајтов многу сме ја хејтале, со добри причини. Замислете еднаш да ја пофалиме. А после замислете дека сите луѓе живеат во мир. Повеќе

Јоко собира насмевки
Речи сирењеее!

Невестата на Џон Ленон има нов концептуален проект: да сними филм кој ќе ги вклучи насмевките на сите луѓе на планетата.  Повеќе