таг: исламисти

Исламистичката секс секта која го поддржува Ердоган

Натенане да се прошетаме низ дречавиот и надреален свет на еден турски секс култ кој е тешка постмодерна: кога не сонуваат за обновување на Отоманската империја, трепкаат со вештачки трепки, праќаат книги по светот, и си играат со кокаин и секс. А во Ердоган го гледаат клучниот лик кој треба Турција  да ја направи модерна и религиозна. Повеќе

Моленбек и градоначалникот што ги одомаќини џихадистите

Францускиот новинар Ерик Земур по нападите во Париз порачува "наместо да ја бомбардира Рака, Франција треба да го бомбардира Моленбек." Населбата која го достигна врвот на својата неславност по нападите во Париз, веќе со години локално се води како "фабрика за терористи." Повеќе

Фрустрирани џихадисти се молат за земјотрес во Сочи

Прво се чаталеа дека ќе го растураат Сочи и Олимпијадата со незапамтени крвопролевања. Видоа дека тоа баш не проаѓа како што го замислиле, па сега се свртеа на молитви Господ да прати земјотрес.   Повеќе