таг: гуми

Гуми, втора мајка
Не постои нешто што може да е гума за сите сезони

Лето и вака и така ќе се пројде, дури и без да стапнеш во кола, проблемот е кога ќе дојде есен / зима а ти уште си опремен со заблудата наречена гуми за сите сезони. За да ви е појасно што збориме, споредба на два идентични автомобила, еден со зимски еден со гуми за сите сезони, и нивното однесување на хокеарско игралиште. Гледај и слушај. Повеќе

Зошто не треба цела година да возиш зимски гуми
Mенувајте ги зимските гуми

На 15-ти март престана обврската за користење зимски гуми ама добар дел од возачите, што заради посакувана заштеда, што поради неинформираност и дубарата со "all season" гуми, продолжуваат да возат со нив. Зошто е тоа погрешно?  Повеќе