таг: фобија

Цвеклото на Ајнштајн: книга за различните фобии поврзани со храна

Бритни Спирс мрази ролат од мелено месо и секаква „набабрена“ храна. Артуро Тосканини мразел риба. Ен Рајнд се грозела од салати. Оваа книга е истражување на светот на храната, но од страната на аверзиите кон неа. Повеќе

Збогум пломби, добредојде Алцхајмер

Забните пломби би можеле да станат историја ако се потврди откритието кое звучи неверојатно: постоечки лек за Алцхајмер содржи нешто што ги поттикнува забите сами да заздравуваат и да си ги пополнуваат дупките. Повеќе

Олимпискиот шампион во ски скокови има страв од висина

Спортистите се подготвени да победат многу пречки во животот за да го достигнат врвот. Таков е примерот со олимпискиот шампион во ски скокови кој се плаши од висина, како и скијачот кој бил алергичен на ладно време. Повеќе