таг: чорапи

Археологијата потврдува: злосторството на носење сандали со чорапа има древни корени

Обично ги поврзуваме со туристи од северот, кои од шубе да не настинат или заради некаков извитоперен моден вкус, ги носат по морските шеталишта. Ама историјата на чорапосандалата е малку подолга, а географскиот опсег поширок. Повеќе

Вест од BBC, релевантна за кај нас

Индиската полиција уапсила човек зашто му смрделе чорапите. Повеќе

Дали сте доволно маж да носите шарени чорапи?

Мажите архетипски се ловци, постојано подготвени за предизвик и опасност. Но, бидејќи одамна се припитомени, им останува сосема мал простор да ја покажат оваа органска дивина. Всушност, тој мал простор се сведува на глуждовите на нозете. Повеќе

Тајната на Енди Мареј е во старите чорапи

Британскиот тенисер Енди Мареј ја откри тајната на својот успех. Тој секогаш игра во стари чорапи. Повеќе