таг: цена

Како техничар ја крена цената на струјата за 24.000%

Стандардна цена на мегават-час во Тексас е 37 долари. На три минути на 30-ти мај, цената достигна 9.000 долари, или 24.000%. Ако неколку минути повисока цена од 24.000% не звучи многу, впечатокот го поправа крајниот цех за грешката од три минути - 18 милиони долари. Повеќе

Koлку вреди зборот (буквално)?

Не е метафора, туку пазарно прашање: колку вреди трудот на пишувачите на текстови, истите оние кои ги читаме секојдневно по интернет? Повеќе

Колку пари чини да гледаш фудбал низ Европа?

Во ноември BBC објави резултати од едногодишното истражување на Price of Football за тоа колку пари чинат билетите и сезонските карти за фудбал во сите англиски и некои европски лиги. Германците пристојни, Англичаните со претерано скапи карти. Повеќе