таг: алибаба онлајн

АлиЕкспрес денот, најголем шопинг ден на сите времиња

Алибаба официјално го води како Денот на самците и е празник што го презеде од кинеските студенти, кои го започнаа во 1990-те како прослава на Кинезите без партнер/ка. За само десет години тие успеаа денот да го претворат во најголемиот шопинг настан на светот, привлекувајќи стотици милиони луѓе кои заедно за еден ден ќе потрошат десетици милијарди долари. Повеќе

На Алибаба им досади он-лајнот, па се зафатија со отворање физички продавници

Не е јасно дали ова го прават заради пари, или за да пробуваат нови играчки и технологии, или затоа што сакаат секаде да те следат, важно покрај стотици милиони он-лајн корисници Алибаба до сега има отворено речиси 90 супермаркети низ Кина. И одлично им оди. Повеќе

Алибаба за 24 часа направи промет од 30,8 милијарди долари

Затоа што не може доволно да се нагласи обемот на пари, уште еднаш ќе го повториме насловот: Алибаба за 24 часа направи промет од 30,8 милијарди долари. Повеќе

Денот на шопингот беше даровен

На годинешниот Ден на самците, празник кој денес се поврзува со еднодневните масовни попусти на Али Баба и Али Експрес, купувачите потрошија рекордни 25 милијарди долари. Повеќе

Милијарда долари за 8 минути

Трансакциите на Алибаба ја надминаа границата од 9 милијарди долари во рок од првите 12 часа од попустите на Денот на самците. Само во првите 8 минути по почетокот на попустот купена е стока во износ од 1 милијарда долари. Првиот час го затвориле со 3,9 милијарди долари. Повеќе

Алибаба (АлиЕкспрес) и фалсификатите

На проблемот со фалсификувани производи и заштита на потрошувачите од копии, кинескиот Алибаба груп од 2013-та до сега има потрошено околу 160 милиони долари. За овие пари, од сајтот имаат исчистено околу 90 милиони понудени производи. Повеќе

Првиот говор на Џек Ма

Вчера се случи најголемото излегување на берза на една компанија во историјата на Њујорк. Компанијата е кинеската Алибаба, која има повеќе трансакции отколку Амазон и Ибеј заедно. Алибаба е формирана во 1999-та во станот на Ма. Видео