таг: спонзори

Пријатели, да не се заборавивте малку со рекламата на дресот

Ова би прошло можеби во некоја друга земја, особено во нашиве краишта, ама во Англија регулативите на ФА се толку строги, што дресовите уште не доставени, ќе мора да ги враќаат назад. Назад! Повеќе

Нишикори од реклами зема повеќе од Меси, Ѓоковиќ и Надал

„Би сакал да живеам во Јапонија, но тоа е невозможно, би полудел таму затоа што не можам на улица да излезам а да не ме следат луѓе“, вели јапонскиот тенисер кој заработува „грдни пари“. Повеќе

Кога родителите му договарале реклами на маестро Федерер

На средината од февруари Федерер потпиша нов рекламен договор со авто гигантот Mercedes и според Forbes, “Маестро“ ќе заработи 15 милиони долари за 3 години. Таквиот договор само ја зацврсти репутацијата на Швајцарецот како „крал на рекламите“. Повеќе

Како бразилски клуб рекламира акција на маркети

Бразилскиот клуб Флуминенсе де Феира смислил необичен начин да заработи некој леал повеќе во празната клупска каса. Повеќе

Колку пари им носи Роналдо на спонзорите преку социјалните мрежи

Одговорот е многу, затоа што ако Роналдо објави на пример слика со маица Најк, со еден клик на интернет може да ја видат 215 милиони луѓе. Повеќе

Што значи добра фудбалска реклама

Некои земји за момент се обидоа да излезат од клишеата со рекламирање на спортски настани и манифестации и дојдоа до тотално необични идеи. Повеќе

Пројдоа времињата кога дресот не се валкаше за пари

Катар Ервејс и натаму ќе биде главен спонзор на дресовите на Барселона, која за тоа според новиот договор ќе добива неверојатни 70 милиони евра годишно до 2021 и на тој начин ќе го има најскапиот дрес на светот. Повеќе