таг: риби

Упатство за најдеталното и најнеекономично чистење риба
И да не сте голема риба, јадете мали риби

Откако главно ги потепавме големите риби, останаа оние помалите. Парадоксално, за да ги спасиме малите рипчиња, треба почесто да ги јадеме. Рене Реџепи се согласува. Повеќе

Рибарот се врати дома

Британскиот автор на документарци и крајно успешен рибар (за разлика од некои) Џереми Вејд, го заврши снимањето на серијата "River Monsters" чија единствена цел е да ги документира најмонструозните примероци на слатководни риби. И немате поим колку успеал. Повеќе