таг: пензионер

Генерацијата што не знае за уцвикување вс. генерацијата цвикатори

Ако нешто може да се научи од видеово тоа е дека под итно треба да се основа невладина организација, кризна група, советувалиште и засолниште за ранливата група на тинејџери криминалци претепани од 83-годишни пензионери. А ако не казна, пензионерот треба да мине барем темелна наобразба за маките на денешната младина соочена со вечната неправдина на пакосното зло познато како „животот не е како што ти си го замислуваш на 18 години“, по што како што е ред ќе следуваат семинари за градење доверба и разбирање меѓу двете страни. Повеќе

Пензионерот што правеше сендвич
Бирај долг живот или пензија, двете не може

Без разлика колку ни се допаѓа продолжениот животен век на луѓето, тоа никако не оди во корист на пензиските системи, кои многу повеќе преферираат што е можно пократок животен век. Повеќе

БАСНА
Езопски...

Погледнато од перспектива на денешните центри на светот, зад седум мориња и седум езера, зад седум рида и планини, зад седум членки и седум со кандидатски статус за влез во Европска унија, си постоеше една малечка и убава шумичка. Повеќе

Каде е, што прави Џорџ Дуплове Буш?

Што прави денес еден од нашите своевремено најомилени диктатори, после Сапармурат Нијазов? Американскиот "Пато" деновите ги минува најпензионерски. Игра голф и се храни по фини ресторани. Чекајте, чекајте, и црта портрети на кучиња. Повеќе