таг: онлајн шопинг

Крај на супермаркетите?

Гигантските брендови за храна и домашни потрепштини во Велика Британија потпишаа учество во новата дигитална платформа која ветува дека сметките од пазарење ќе ги намали за 30%. Ние на супермаркетите никогаш не им простивме што ги уништија локалните гранапчиња, така што, се позна илето. Повеќе

Кинезите се преселија на интернет

Што имаат заедничко следниве работи: цртежи од патувања во времето, порака за будење од Барак Обама, пелети од був и огноотпорно заштитно одело? Сè се тоа работи кои можат да се купат на кинескиот интернет. Повеќе

Кинеската компанија што направи повеќе пари од цела Америка

За Црниот петок и за Денот на Благодарноста, Американците потрошиле 1,9 милијарди долари на онлајн шопинг. Ова е 18,5% повеќе отколку минатата година. Една кинеска компанија воопшто не е импресионирана. Повеќе