таг: обичаи

Усни на усни: антропологија на бакнежот

Teкстов повеќе звучи како нешто што би било соодветно да се објави на „денот на заљубените". Ама за бакнување не ви треба посебен повод, само субјект со кого би си ги допирале усните или триеле носевите, што можеби не е баш бакнеж, но според антрополозите е подеднакво важно „бакнувачко однесување". Повеќе

Пружи рака, не биди прост

Ракувањето е еден од најуниверзалните облици на невербална комуникација. Но, во различни делови од светот важат различни дијалекти. Повеќе