таг: Нови Сад

Калиниќ, Тевез, Рибери - до врвот на светот со сериозни деформитети

Приказните на српскиот кошаркар и аргентинскиот и француски фудбалер се многу инспиративни. За разлика од многу други, овие тројца никогаш не правеле трагедија од тоа што ги снашло во животот и ги оштетило за век векови. Напротив. Повеќе

Фризерот од Нови Сад кои прави чудесни фризури со ликови на фудбалери

Се вика Марио Хвала и работи во еминентен фризерски салон во Нови Сад. За него пишуваа најреномираните европски медиуми затоа што човекот прави несекојдневни фризури. Жените кај него плаќале и по 120 евра за свечени фризури. Повеќе

Нема спиење за вас во овој град

Неколку навивачи на Војводина околу 3.45 после полноќ дошле пред хотелот каде спиеле фудбалерите на Црвена звезда и направиле голем огномет под наслов „нема спиење за вас во овој град“. Дербито Војводина - Црвена звезда се игра вечерва од 18. Повеќе

Правда за Житораѓа!
Теофил Панчиќ за концертот на Цеца во Нови Сад

Je suis Charlie - извикуваа со патос „урбаните" фаци од регионот, протестирајќи против фундаменталистичките идеи од секаков вид. Во исто време, некои од нив среде Нови Сад лепеа плакати за бојкот на концерт, доживувајќи го како естетско-етичка закана. Дали било чие поимање на светот е доволно да делегитимизира нечие право на јавен настап, било кога, било каде? Повеќе

Сапунче, сапунче, бели пени правиш
Естетска хигиена

Предлог за скулптури кои ја симболизираат минливоста и на уметноста, и на историјата. И кои, за разлика од други материјали, вршат цивилизациски корисен акт - на миење раце. Повеќе