таг: моника левински

Скандалот Бил Клинтон - Моника Левински, според Моника Левински

Во досега најопсежното експозе на темата Моника Левински комплетно под свои услови, како човечко суштество кое на свој грб ги почувствува сите неправди и трауми, а не спотер за туѓи политички пребивања, проговорува за она што пред 20 години се случи со тогашниот претседател на САД. Повеќе

Не може Бил толку да вара колку што Хилари може да прости

Тоа што речиси 50-годишниот претседател на САД имал врска со 22-годишна приправничка во Белата куќа не е злоупотреба на моќ, барем не според жената која во тоа време беше Прва дама на САД. Повеќе

Женско достоинство, Клинтонови и Моника Левински

Во средата Бил Клинтон го отвара Таун енд кантри филантропскиот самит во Њујорк. Неколку дена претходно, организаторот на самитот решава да повлече една од поканите што ја испратил, онаа на Моника Левински. Повеќе

Моника Левински ја отвори душата за Клинтон

"Време е да се запали баретката и да се закопа синиот фустан," напиша Моника Левински во Ванити Феир во своето прво излагање околу аферата со поранешниот американски претседател. "Јас, лично, длабоко жалам за она што се случи меѓу мене и Претседателот Клинтон. Да ви повторам: Јас. Лично. Длабоко. Жалам." Повеќе