таг: марвел универзум

Мартин Скорсезе да се дообјасни околу Марвел

Пред некое време Скорсезе изјави дека Марвел филмовите „не се кинематографија“, па раја се фати за „кука и мотика“ (сето тоа на интернет, во реален живот сè му беше по старо) и сега режисерот одлучи на широко да објасни што точно мислел со изјавата (како тоа нешто да ќе смени). Повеќе

Целосна историја на Марвел филмскиот универзум
Водич низ досегашните фази на Марвел
Еволуцијата на филмскиот универзум на Марвел
Од снимањето на апсолвентската фотка на филмскиот универзум на Марвел

По повод 10 години од првиот Марвел филм (по ново броење), на едно место беа собрани сите можни глумци кои играле Марвел лик за да направат една заедничка мега-фотка. Целиот сетап изгледаше како да си сред забавен парк полн со Марвел оригинали. Повеќе

Тајните на Марвел Универзумот
Авенџерси, раздвој се
Марвел најверојатно ќе прави рестарт

Претседателот на Марвел студио, Кевин Фиџ, веќе ја наговести можноста за краен датум за сагата за најдоходовниот бренд филмски суперхерои, најверојатно не комплетно туку само како смена на генерации. Повеќе

Зошто не ја памтите музиката на Марвел филмовите
Марвел Универзум хронолошки подреден

Како би изгледало кога сториите од филмовите и серијата се соберат во една хронолошки спастрена лекција по историја, која ќе ја раскаже досегашната приказна во светот на Марвел. Повеќе