таг: комичари

Комичари во политиката: кој последен се смее...

Како што политичарите можат да станат комични, така и комичарите можат да станат политичари, пишува Андреј Ивањи во најновиот број на „Време“. Разликата е во тоа што комичните политичари се несакајќи комични и по правило паѓаат од власт, додека комичарите ширум светот покажуваат дека знаат како да ја зграпчат. Повеќе

Кој комичар најдобро го има скинато Трамп? Никој.
Дејв Ален и религија
Зошто престанав да гледам „Минатата недела вечерва“

Првата година од владеењето на Трамп Портокаловиот беше подарок за комичарите, но сега полека почнува да се претвора во клетва. Повеќе

Се претера со анти-комедијата

Ако изминативе години живеевме во фаза во која не можеш да имаш стенд-ап без тој да биде „политички или општествено ангажиран“, за сега полека да преминуваме во фаза кога комедијата се исклучува од стенд-ап комедијата и остануваат само активистички и „ангажирани“ проповеди. И тоа веќе не се трпи, барем ако ти е до смеење. Повеќе

Нетфликс не троши, туку гори пари

За два стенд-ап специјали плус правата за неговиот серијал „Комичари во кола пијат кафе“ Нетфликс на Сајнфелд му исплати 100 милиони долари. За споредба, ХБО отприлика истите пари ги даде за целата 6-та сезона од Игра на тронови. Повеќе

Како смртта кажува вицеви

Иако причините за македонската поговорка „многу смеење не е на арно“ веројатно лежат во овдешната сомничавост кон рокот на траење на среќата и радоста, научна студија вели дека на оние луѓе кои најмногу ја засмејуваат рајата, смртта најрано им покажува кој последен се смее. Повеќе

Комичарите на Ванити Феир