таг: клавир

Боемска рапсодија поинаква од другите

Знае да свири клавир како да има 6 години, a се труди да свири како да има 30 години (или која и да е возраста кога луѓе најмногу се трудат). Повеќе

Како да фејкаш дека знаеш да свириш клавир
Драга публико, драги гости, на клавир: Хуан Мата

„Извинете дечки, но веќе нема карти за мојата турнеја 2017“, напиша под видеото на Инстаграм човекот кој важи за најкреативен фудбалер на Манчестер Јунајтед и кој лани беше втор стрелец на екипата зад Ибрахимовиќ. Се надеваме дека ќе го гледаме во Скопје на 8. август. Повеќе

Зен и уметност на свирење пијано на точак
Клавироточак

Барајќи начин како сами себе да си го осветлиме утрово, наидовме на филмчево, кое нема шанси да не ви предизвика блага насмевка. Заради едно пијано кое се вика св. Франкештајн, и еден симпатичен тип, кој го вози. Да, го вози. Повеќе

Вистинскиот пијанист во „Љубов"
Музика на отсуството

На моменти тешкиот филм на Ханеке го разбива убавата музика изведена од Александар Таро, кој во него се појавува во споредна улога на она што навистина и е - пијанист. Повеќе

Кога клавирите ќе стивнат
Пили, токмаци и чекани

Нешто кое по завчерашната доминантно тапанарска прослава на независноста може да се случи и кај нас - пад на популарноста на сите останати инструменти. Особено на оние погломазните и скапите за одржување, како старите пијана и клавири. Повеќе