таг: карате

Најлошиот каратист што некогаш се родил

Кога доаѓаш на натпревар претпоставката е дека барем нешто од нешто имаш совладано. Ама не, ова нема ни држење, ни техника, ни знаење, ни волја малку од малку да напредува. Дебакл. Воопшто немало потреба ни да се појавува. Резил! Повеќе

Сестра е светица, знае малечково

Пред неколку месеци видовме што прави 2-годишно братче за својата сестра, а сега се уверивме колку е голема таа љубов. Секаде и секогаш. Повеќе

Каратистот Берат Јакупи против изборот на Стојанче Стоилов

За најдобар спортист на Македонија во годината што истекува е избран ракометарот Стоилов, а неговиот избор предизвика реакции кај претставниците на индивидуални спортови. Повеќе

Не се закачајте со Иво

Убаво е кога ќе се чуе терминот „освои злетен медал“ за некој македонски спортист, па макар и во еден не многу популарен спорт како што е каратето. Нашиот Иво Цветковски последниот значаен успех го забележа на Светскиот Куп Лашко 2016 во Словенија пред околу три месеци. Најтазе потег од него на интернет. Повеќе

Каратисти, смее ли вака?
Што вели науката за ударот на Брус Ли?

Брус Ли имаше една неверојатна и уникатна способност, да зададе удар без залет. Му беа потребни само пар сантиметри да пласира разорен удар кој го поместува противникот пар метри назад. Е, не! Повеќе

Најубиствениот нокаут во фудбалот

Фудбалерите на младинските бразилски екипи Ново Хамбурго и Интернационал одиграа натпревар кој повеќе наликуваше на карате. За ваква интеревенција во одбрана потребни се часови по боречки вештини. Повеќе

Каратисти на денот

Тоа се тие двајца каратисти кои “расцветаа“ две невини фаци. Првиот е професионалец кој изведе удар кој мислевме дека постои само на филм, а вториот тоа го прави многу несмасно на квалификацискиот фудбалски натпревар помеѓу Нов Зеланд и Нова Каледонија. Повеќе