таг: измами

Писателот-патолошки лажго

Уште не ни е јасно дали сите лаги и измами му се дел од некаков поширок концепт, чија смисла некогаш ќе ја открие, или човекот си има проблем. Но е интересен случај на лабава граница меѓу фикцијата што се пишува, онаа што се кажува и онаа што се живее. Повеќе

Водич за измами на банкомат низ Европа (и посебно Прага)

Не е класичен грабеж ама сепак е грабеж, а целата измама е во курсот и надоместокот што го плаќаш за вадење пари од банкомат. Во видеото станува збор исклучиво за банкомати на Еуронет (жолти со сино лого) и ги има низ цела ЕУ, вклучително и низ градови од локалниов дел од ЕУ (Бугарија и Грција). Повеќе

Четири туристички измами низ Европа

Суштината на секоја од измамите е: почнува бесплатно (ќе се потпишеш, ќе добиеш нешто гратис), завршува со тоа дека треба да дадеш пари. И ова функционира без разлика дали си во Рим, Прага или Париз. Повеќе