таг: хозе луис чилаверт

„Жозе, не сум ти јас Тито, ќе ти ја скинам главата“
Сторија за лудиот голман Херман Бургос

Кога во 2004-та му откриле рак, Херман Бургос им рекол на лекарите кои закажале операција дали може да ја поместат за понеделник, затоа што за викендот мора да брани за саканиот Атлетико Мадрид. Во своето портфолио лудиот голман има и позната рок-група. Повеќе

Хозе Луис Чилаверт, некогаш и сега

Има голмани и голмани. Овој е од типот на Рожерио Сени, Валдерама, Рене Игита, Габор Кирали кои на свој уникатен начин оставија впечаток. Кога ќе го видите ќе се исплашите. Се здебелил како прасе. Ама уште брани. Повеќе