таг: фсб

Хакери пробија луѓе на ФСБ, руската разузнавачка служба

Жртвата на хакерскиот напад во случајов е руската компанија Сајтеч која работи на истражувачки проекти за ФСБ, а хакерите се од групата „0v1ru$“ кои успале да упаднат во актив-директори серверот на компанијата и од таму добиле пристап до целата нивна ИТ мрежа. Во упадот успеале да соберат 7,5 терабајти податоци. Повеќе

И шпионите се деца

Десетици само што дипломирани студенти на академијата на ФСБ (екс-КГБ) може да се поздрават со дискретна кариера, откако одлучија дипломирањето да го прослават снимајќи спот и позирајќи на фотографии за алкохол. И сето тоа природно да го објават на Јутјуб. Повеќе