таг: еди рама

Еди Рама, големата унија и малата платформа
Поглед од Хрватска

Во разговор за американскиот магазин Политико, во добар дел околу ситуацијата во Македонија по излетот на албанските партии од Македонија во Тирана, албанскиот премиер Еди Рама ѝ пушти ишарет на ЕУ „ал да доаѓаме, ал да се спојуваме“. Повеќе

Запознајте го уметникот Еди Рама, премиер на Албанија

И покрај купот инфраструктурни, економски и други проблеми во Албанија, нејзиниот премиер наоѓа време и за сликање. Во моментов е во тек негова изложба во една од врвните светски галерии. Повеќе

Албанија се спрема за мечот на векот

Албанскиот премиер Еди Рама изјави денес дека неговата земја и надлежните органи до најситни детали се подготвуваат за мечот против Србија на 8. октомври годинава, кога Албанците би можеле да остварат историски пласман на ЕП. Повеќе

Нас ни останува дронот, на Албанија трите бода

Премиерот на Србија Александар Вучиќ остро реагираше на одлуката на Меѓународниот суд за спортска арбитража кој им додели службена победа на Албанците во дуелот против Србија. Повеќе