таг: џон оливер

Џон Оливер го продолжи договорот со ХБО до 2020
Експозе за вакцинирање (што пак ништо нема да промени)

Како што Џон Оливер ќе каже по 15-минутно верглање: можам цела вечер да останам тука и точка по точка да ги отфрлам сите можни заговорнички теории и пак ќе има луѓе што ќе мислат дека ова е заговор. Повеќе

Џон Оливер: Брегзит 2
Џон Оливер и Тревор Ноа за телевизиските работи
24 минути Џон Оливер за Доналд Трамп

Емисијата на Џон Оливер трае 30 минути, 23:49 од овие 30 беа посветени на новиот американски претседател, што до некаде е разбирливо ако се им предвид дека му го собира уште од пред изборите бидејќи минатата сезона му заврши на 13-ти ноември, една недела пред изборите. Почна 4-та сезона. Повеќе

Џон Оливер кај Колбер
Last Week Tonight (трејлер 4-та сезона)
Џон Оливер: Како стигнавме до тука

Човекот што пред неколку години од позиција на водител на Дејли шоу, на најавите на Трамп дека ќе се кандидира за претседател од денешна перспектива наивно му порача „те молам, дај те молам кандидирај се“, во средата сабајле заедно со остатокот од Америка се разбуди со претседател Трамп. Бонус, совршено добар клип на Сатрдеј Најт Лајв за разочарувањето и заблудата на белците либерали (плус Дејв Шапел и Крис Рок) на вечерта на гласањето, околу сопствената земја и сонародници. Повеќе

Мултилевел маркетинг кај Џон Оливер

Кај народот познати како „Јеховини сведоци за пари“, или „А за тоа ме бараше другарка ми од средно“, или „Барем да знам на кои роднини да не им се јавувам“. Во бизнисот познати како „индустрија што во САД заработува 36,12 милијарди долари годишно“. А сега, сè што не сакавте да знаете околу бизнисот. Повеќе